top of page

Ομοιοπαθητική, ψυχοθεραπεία και ανθοϊάματα Bach: ο ιδανικός συνδυασμός για καλύτερη ψυχική υγεία


Όπως αποδεικνύεται μέσα από την πολυετή θεραπευτική πρακτική, ο πιο άμεσος και οικονομικός τρόπος για την αντιμετώπιση των περισσότερων ψυχικών και σωματικών συμπτωμάτων είναι ο συνδυασμός ομοιοπαθητικής θεραπείας, ψυχοθεραπείας (ολιστικής κατεύθυνσης) και ανθοθεραπείας Bach. Η μιασματική ιδιοσυγκρασιακή ομοιοπαθητική θεραπεία, η ανθοθεραπεία Bach και η ψυχοθεραπεία δρουν στο ενεργειακό ή αλλιώς σε ψυχικό επίπεδο του (σκέψεις και συναισθήματα). Τα σκευάσματα που χορηγούνται στην ομοιοπαθητική θεραπεία και την ανθοθεραπεία είναι επομένως ενεργειακά φάρμακα, όχι υλικά. Για το λόγο αυτό μπορούν να χορηγούνται παράλληλα με κάθε μορφή άλλου χημικού φαρμάκου, ακόμη και με ψυχοφάρμακα, δίχως να δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα στον οργανισμό.





Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα και τα ανθοϊάματα Bach υποβοηθούν την πορεία μίας συμβατικής θεραπείας, μέσω χημικών φαρμάκων,μειώνοντας τις παρενέργειες που αυτά προκαλούν και επιταχύνοντας το διάστημα που απαιτείται για τη σταδιακή μείωσή τους. Μάλιστα σε συνδυασμό με την ψυχοθεραπεία που παρέχεται από επιστήμονα ψυχολόγο, η χρήση της ομοιοπαθητικής θεραπείας και των ανθοϊαμάτων "βοηθούν" στην μείωση της λήψης των ψυχοφαρμάκων, ΠΑΝΤΑ σταδιακά, με ασφάλεια (και με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ψυχιάτρου).



Ακόμη και σε λιγότερο σοβαρές περιπτώσεις, που παράλληλα με την διαδικασία της ψυχοθεραπείας δεν κρίνεται αναγκαία η λήψη χημικών φαρμάκων, η παράλληλη χορήγηση ομοιοπαθητικών φαρμάκων και ανθοϊαμάτων, "αναδεικνύει" σε εντυπωσιακό βαθμό τα οφέλη που προκύπτουν από την ψυχοθεραπεία. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ανθοϊάματα και η ομοιοπαθητική ενισχύουν την ικανότητα του ανθρώπου για αυτο-κατανόηση (insight).


Πρόσφατα Posts
Κατηγορίες άρθρων
Άρθρα ανά μήνα
bottom of page